Vælg en side

Indret kontoret med lydsvage materialer

Udfordringerne med støj på arbejdspladsen?

Store overflader, hårde materialer og parallelle vægge er de store syndere, når det gælder dårlig akustik 

Det er blevet meget populært med store, åbne rum med mange mennesker, derfor er der ofte meget larm.

Storrumskontorer og minimalistiske byggerier bliver ofte skældt ud for at have dårlig lyddæmpning. Korrekt lyddæmpning øger trivsel og koncentrationsevnen. Det er med til at forbedre arbejdsforholdene for medarbejderne, for et højt støjniveau er en alvorlig stress- faktor, der ofte bliver overset.

I Living Art arbejder vi fokuseret med vores kunder om hver eneste rum og laver individuelle løsninger med gardinerløse tæpper, køreplader til kontorstole, gulvskærme, akustikpaneler, bordskærme, skillevægge og paneler. Fælles for alle løsningerne er, at de regulerer lyden, så unødig støj ikke generer de mennesker, der opholder sig i rummet.

Moderne bygningsmaterialer som cement, glas, puds og hårde trægulve absorberer næsten ingen lyd, men reflekterer dem igen og igen. Konsekvensen er at lydniveauet hæves til et ubehageligt niveau. De enkelte akustikmaterialer er heldigvis blevet moderne, flotte og minimalistiske, og de er derfor ikke kun en fryd for ørene, men også øjnene.

Bløde tekstiler – som blandt andet gardiner – akustikgardiner, bidrager med en sanselighed, struktur, lydisolering og hjælper med at bedre akustikken markant.

Der findes to hovedgrupper af akustikgardiner. Traditionelle tekstiler som uld og blød filt har tyngde og kraftig kvalitet er tekstiler vi har brugt længe pga. den kraftige kvalitet som virker støjdæmpende. Et tekstil der vejer +500 gram pr. kvadratmeter har en naturlig god akustisk virkning.

Som noget forholdsvis nyt på markedet bliver der fremstillet akustikgardiner. De har ikke et tungt udtryk men har markante lydabsorberende egenskaber som er dokumenteret og certificeret.

På markedet findes der ligeledes forskellige former for akustik paneler. Alt fra uldbetrukket paneler der passer til indretningen og farverne på væggen til det nye Søluld som er produkter af dansk ålegræs. De skånsomt forarbejdede ålegræsfibre indeholder så mange luftlommer, der bidrager til at absorbere lyd i materialet, at det har opnået den højeste akustikklasse. 

Alle materialer kan fås i bæredygtige materialer og derfor designet til at være fuldt cirkulære med lavest mulige miljøbelastning. 

Vi står naturligvis til din rådighed hvis du ønsker at vide mere om de muligheder der er med forbedret indeklima i jeres lokaler. Kontakt osinfo@livingart.dk eller på tlf. 72 20 70 03 

Se mere på vores hjemmeside www.livingart.dk

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret