Vælg en side

Sådan forlænger du levetiden på din markise

Har du købt en markise gennem Living Art er der 5 års garanti på dug og bevægelige dele. Du har uden tvivl fået en markise i kvalitetsmaterialer, der er meget modstandsdygtigt for vind og vejr.

Restaurationsmarkise

Gode råd til lang levetid på markiser

Markisens arme, wirer, kassetter og kæder er fremstillet i stærkt aluminium eller stål. Det kræver ikke særlig vedligeholdelse. Ved montering af en markise, tilstræber Living Art at placere den med en hældningsgrad på 15-20 grader, så vandet kan løbe fra. Du skal naturligvis altid huske at køre din markise ind, når det regner eller sner. På den måde risikerer at markisen ikke at tage skade af den ekstra belastning.

Markiseduge er råd- og svampeimprægneret og er udelukkende akryl. Det gør at med dens store ydeevne, kan modstå alle vejrforhold. Dog kan der være særlige forhold der gør, at selv de nyeste produktions- og forarbejdningsteknikker ikke kan undgås.

Nye markiser med motor, der ikke er indbygget i kassette, kan give sig op til 3-4 cm efter noget tid. Det bevirker, at den inderste endestop på motoren vil flytte sig længere ud. Det er enkelt at justere og behøver ikke at gøres af fagfolk. Følg vejledningen, der følger ved køb hos Living Art.

Rengøring af markisen
Markisedugen kan rengøres med rent vand. Anvend svamp eller blødbørste for at opløse pletter. Undgå højtryksrensere og stærke rengøringsmidler. Husk løbende hen over sommeren, at børste markisen ren for blade, insekter, fugleklatter og andet.

Værd at vide om markiser
Her er nogle nyttige råd og vejledning, du skal tage højde for, hvis du ønsker en længere levetid på markiser.

Sne
Markisen skal altid rulles ind i snevejr for ikke at blive beskadiget. Det tunge sne eller nedfald fra taget kan ødelægge armene og hive markisen ned. Fjern derfor sneen inden den rulles ind.

Fugt eller regn
Markisedugen er imprægneret og er vandafvisende, men ikke vandtæt. Dugen kan modstå let regn, når hældningen er tilstrækkelig til at vandet løber fra.
Markisen tager ikke skade af at være rullet ud i fugtig tilstand, men har det bedst ved at blive rulle ud efterfølgende.

Vind og vejr
Markiser beskytter mod sol og vind – ikke mod stormvejr og kraftig regnvejr. Rul derfor markiserne ind ved dårlige vejrforhold. Vær opmærksom på, at markisen bliver belastet i befæstigelse hvis den rulles ind i stærk vind.

Vekslende temperature kan skabe kondens mellem duglagene og kan fryse til is. Det samme gælder kassette og forbom. Det kan forhindre markisen i at rulle ud. Har markisen motor med automatisk funktion, skal dette sættes på manuel.

Skæv indrulning
Er markisen ved at rulle skævt ind, skal du stoppe indrulningen. Rul markisen ud igen og se efter om der skulle være grene eller lignende i vejen. Fjern derfor årsagen.

Om vinteren
I vinterperioden eller andre tidspunkter, hvor markisen ikke anvendes i længere tid, skal den være helt tør før oprulning.

Knækfolder
Selv om producenten er meget omhyggelig ved forarbejdningen af markisedugen, kan der forekomme pigmentforskydninger i folden, der kan virke mørkere i modlys eller “kridteffekt” der ses som lyse striber.

Vil du vide mere om levetid på markiser, så er du velkommen til at ringe på 78 73 77 14.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret