Vælg en side

Sådan indretter du med mørklægningsgardiner

Der er mange forskellige typer af mørklægningsgardiner, så det vil altid være muligt at finde en smuk løsning, der matcher din indretning. De mest almindelige løsninger er rullegardiner og plisségardiner: Begge er placeret i en kasse foroven, har skinner i siden og giver mulighed at lukke alt lys ude.

Rent indretningsmæssigt er det en enkel og diskret løsning, som ikke fylder meget i vinduet. Alternativt kan du overveje løse gardiner med tekstiler, hvor der er mange designs og kvaliteter at vælge imellem. Mørklægning anbefales både til de voksnes soveværelse og til børneværelset. Også virksomheder kan have gavn af mørklægning; mange benytter det i præsentationslokaler og i rum med lysfølsomme produkter.

Mørklægning er vigtigt for din døgnrytme

Din krop og psyke kræver mørke i nogle af døgnets timer. Mørklægningsgardiner er derfor vigtige, for mørke giver dig mere af det gavnlige søvnhormon, melatonin. Melatonin er et hormon, der dannes i hjernen og i øjets nethinde. Dette hormon har en sund, regulerende effekt på vores døgnrytme og gør, at vi sover bedre. Og når vi har fået en god nats søvn, har vi mere overskud, er gladere og kan bedre engagere os i de ting, vi foretager os. Er du udhvilet, får du udrettet mere og begår færre fejl. Har du børn, ved du sikkert udmærket, hvor vigtigt det er, at der er mørklægningsgardiner på værelset: Hverken din eller børnenes søvn har godt af, at de vågner for tidligt!

Sover du godt nok?
Mørklægningsgardiner er svaret

Har du eller din partner eller dine børn udfordringer med søvnen? Sker det ofte, at en af jer må tage på arbejde eller i skole uden at være helt veludhvilet? Så kan mørklægning med et effektivt gardin være svaret. Omvendt: Har du ingen eller meget tynde gardiner, trænger lyset tidligt ind i soveværelset, og din krop tror måske, den skal op allerede ved 4-5-tiden om morgenen. Mørklægningsgardiner fjerner problemet, og søvnkvaliteten øges mærkbart. Også for mennesker med skiftende vagter – og behov for at sove midt på dagen – er mørklægningsgardiner med skinner en kolossal gevinst: Lyset lukkes helt ude.

Mørklægning til alle slags vinduer

Alle vores mørklægningsgardiner er af meget høj kvalitet. De er fleksible og vil som regel kunne dække ethvert behov for mørklægning. Men selvfølgelig findes der undtagelser, der kræver noget andet og mere end et standardgardin. Bor du i et gammelt hus med skæve vinduer, skal der findes en mere skræddersyet løsning. Er udfordringen ovenlys-vinduer, er det løsninger til det. Men bare roligt – alt kan lade sig gøre. Du skal nok få det dejlig mørkt og nyde følelsen af en god nats søvn. Lige nu er det bedste, du kan gøre, at invitere en af vores dygtige gardinstylister på besøg. Så får du målt helt præcist op og gennemgået de forskellige muligheder.

Kontakt os på telefon 72 20 70 03 eller udfyld formularen her på siden.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret