Vælg en side

3 små tiltag, der forbedrer indeklimaet i det offentlige

Det kræver sjældent ombygninger eller større tiltag at skabe et bedre indeklima på skoler, i kommunale bygninger, plejehjem, sygehuse og andre offentlige bygninger. Både børn, ældre og ansatte, der dagligt opholder sig i de offentlige institutioner kan få et sundere indeklima. Her er 3 små tiltag i form af gardin- og akustikløsninger.

Et godt indeklima forbedrer produktiviteten og nedsætter sygefraværet

Et dårligt indeklima nedsætter produktiviteten på en arbejdsplads med op til 10 % ifølge indeklimaeksperter ved Danmarks Tekniske Universitet. Et godt indeklima øger derfor produktiviteten i en væsentlig grad, men der er også en anden gevinst: Færre sygedage blandt medarbejderne. Ifølge et amerikansk forsøg kan et optimalt indeklima faktisk nedsætte sygefraværet blandt medarbejdere med hele 35 %.

De 3 små tiltag, der forbedrer indeklimaet

I sidste ende handler det om at have det godt i den institution, som både medarbejdere og borgere opholder sig i. Her er det i sær tre parametre, der er vigtige for den enkeltes velvære:

  • Temperatur
  • Luftens kvalitet
  • Akustik

De følgende tre tiltag hjælper jer med at skabe et bedre indeklima på netop disse tre parametre.

1. Styr rumtemperaturen med automatiserede og computerstyrede energigardiner – og spar 10 % på varmeregningen

Energigardiner holder varmen inde om vinteren og lukker solstrålerne ude om sommeren. Energigardinerne har en særlig isoleringsevne på grund af luftlommer i selve gardinet, hvilket mindsker op til 50 % af varmetabet.
Duette plisségardiner holder for eksempel på 46 % mere af varmen om vinteren sammenlignet med almindelige plisségardiner. Om sommeren reducerer plisségardinet solens stråler med op til 78 %. Samtidig kan lysindfaldet reguleres af medarbejderne, så de arbejder i den optimale belysning.

En vigtig funktion ved de energieffektive gardiner er, at de er motoriserede og computerstyrede. Det betyder, at I kan lade gardinerne være individuelt betjente i åbningstiden, imens computeren overtager styringen, når bygningen er forladt. Computeren holder gardinerne lukket uden for åbningstid og weekenderne, så vinduerne er isoleret i mere end 70 % af tiden.

2. Skab et sundere og mere sikkert miljø med anti-bakterielle, brandhæmmende og luftrensende gardiner

En af de 3 små tiltag er gardiner med særlige egenskaber. De er ideelle til offentlige institutioner. Disse gardiner imødekommer de ganske særlige behov, der kan være på plejehjem, skoler, sygehuse og andre særlige bygninger.
Anti-bakterielle gardiner har indbygget bioaktiv beskyttelse og fjerner ubehagelige lugte. De egner sig blandt andet til skoler, plejehjem og sygehuse.

For flere institutioner er det vigtigt at fokusere på brandsikkerheden, men ikke alle ved, at der findes brandhæmmende gardiner. Disse gardiner øger brandsikkerheden og følger den gældende lovgivning.
Luftrensende gardiner er gode i alle offentlige institutioner, fordi de nedbryder forurenende stoffer og lugte og samtidig renser luften. Det sikrer en konstant god luftkvalitet, som er vigtig for medarbejdernes og borgernes trivsel. læs mere om intelligente gardinløsninger.

Gardiner kan have afgørende betydning for indeklimaet og arbejdsmiljøet i offentlige institutioner, men det kan være svært at orientere sig i det store udvalg. Kontakt os for professionel og uforpligtende rådgivning om gardiner til netop jeres institution.

Det er yderst vigtigt at skabe dette fantastiske indeklima og denne fantastiske kontoroplevelse. Læs mere om kontorindretning.

I virkeligheden er dette nok nærmest umuligt, men overdrivelse fremmer forståelsen. Ønsker man at opnå det ovenstående, er der ligeledes både psykiske såvel som fysiske muligheder forbundet med, som før nævnt, at forbedre luftkvaliteten.

Udover anti-bakterielle gardiner, kan der således være en pointe i at udstyre vindueskarmen med nogle flotte og CO2-optagende blomster, planter eller andet. Hvad der adskiller eksemplerne “blomster” og “gardiner” er dog, at blomsterne kræver en del pleje -> Gardiner er en løsning, som kræver minimal tidsforbrug med maksimalt udbytte i en offentlig institution. Det skal dog medregnes, at blomster også gør noget rent psykologisk.

3. Skab en god akustik med tæpper, skærme, paneler og rumdelere

Larm, støj og dårlig akustik fjerner fokus og gør det svært for os at koncentrere os. Løsningen på dårlig akustik kan komme i mange former og er altid individuel for det enkelte rum. Men en ting er sikkert: I behøver ikke at bygge om for at opnå en god akustik. Akustikløsninger kan både være løse tæpper, køreplader til kontorstole, gulvskærme, bordskærme, skillevægge og paneler. Fælles for alle løsningerne er, at de regulerer lyden, så unødig støj ikke generer de mennesker, der opholder sig i rummet. I dag er det populært med store, åbne rum, der er minimalistisk indrettet. Den type indretning skaber imidlertid et problem med dårlig akustik i mange offentlige miljøer. I behøver dog ikke at gå på kompromis med jeres indretning, når I skal forbedre akustikken. I dag er akustikløsninger ofte moderne, flotte og minimalistiske, og de er derfor ikke kun en fryd for ørene, men også øjnene. Se udvalget af akustikløsninger.

Få uforpligtende og professionel rådgivning om
indeklima i jeres institution

Der er et væld af muligheder, når man som offentlig institution skal skabe et bedre indeklima og arbejdsmiljø. Ofte kan simple gardin- og akustikløsninger hjælpe jer med at skabe et optimalt miljø for både jeres medarbejdere og børnene. Men hvilken løsning skal I vælge? Det hjælper vi jer med at finde ud af om disse 3 små tiltag kan bidrage i jeres situation. Vi rådgiver jer med udgangspunkt i jeres lokaler, bygningens funktion og slutbrugerne. Vi udarbejder en tilstandsrapport og gennemgår samtlige lokaler på skolen. Kontakt os i dag for uforpligtende og professionel rådgivning om et optimalt indeklima i jeres institution. Ring 78 73 77 14 eller skriv til info@livingart.dk.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret